Тривуновић донирао маске Дому здравља


КОТОР ВАРОШ, 2. АПРИЛА – Јанко Тривуновић, Которварошанин који живи и ради у Словенији, донирао је 2.500 заштитних маски Дому здравља „Свети Пантелејмон“.

Тривуновић ни у овим тешким временима изазавним ширењем вируса корона није заборавио родни крај.

Ширење вируса корона у Словенији поприма све веће размјере, па ме то понукало да помогнем медицинским радницима у мом Котор Варошу како би, док штите здравље других, заштитили и себе“, истакао је Тривуновић.

Он је рекао да је мислима уз родбину, комшије, пријатеље и остале Которварошане и апеловао на њих да се максимално заштите, наводећи да је најбоља заштита да остану у својим домовима.

Желим да захалим и нашем Которварошанину Стаменку Корићанцу, директору погона „Јумко“ у Дрвару, који је експресно реаговао и испоручио заштитне маске“, наглашава Тривуновић.

IMG-ddc7d4c9bfeee59c88ed6927c399a5d6-V

Директор Дома здравља „Свети Пантелејмон“ Владимир Бибић захвалио је Тривуновићу на помоћи у име свих запослених у овој здравственој установи.

Заштитне маске су неопходне нашим радницима, јер су у сталном контакту са пацијентима и изложени су ризику од преношења вируса. Иако тренутно имамо довољно маски и дезинфекционих средстава донација ће нам добро доћи, јер је и њихова потрошња велика“, рекао је Бибић и додао да ће дио маски бити подијељен и пацијентима за које медицинско осдобље процијени да су им потребне.

Маске су произведене у погону компаније „Јумко“, а њихов посебан квалитет што је могућа вишекратна употреба.