Тријумф Которварошана у Апатину


КОТОР ВАРОШ, 8. АПРИЛА – Которварошки фудбалски ветерани су протеклог викенда учествовали на „Братским сусретима“ у Апатину, гдје су освојили прво мјесто на турниру у малом фудбалу.

У првом мечу надвисили су ветеране Апатина резултатом 6:4, док су у другом сусрету били бољи од ривала из Сокобање и славили са 3:1.

Друго мјесто припало је ветеранима из Сокобање, док су домаћини и организатори турнира, ветерани Апатина, освојили треће мјесто.

DSCN9018

Све утакмице су игране у сали Основне школе „Жарко Зрењанин“, а боравак у Војводини которварошки ветерани су искористили да обиђу град Сомбор и његове знаменитости, цркву Светог Ђорђа, манастир Светог архиђакона Стефана, Српску читаоницу „Лаза Костић“ и админстративно сједиште Бачке жупаније, гдје је смјештена највећа слика на Балкану, „Битка код Сенте“ аутора Ференца Ајзенхаута.

Захваљујући Мирославу Лазендићу, пуковнику Жељку Обрадовићу и нашем земљаку и некадашњем рукометашу Зорану Бојићу, упознали смо град Сомбор и њгову историју, а након тога смо оправдали улогу фаворита на терену и одбранили трофеј освојен прошле године“, рекао је Драгиша Јурић.

У име домаћина пехаре и дипломе представницима екипа уручио је Славко Јерковић, али и пригодне поклоне за све госте.

Братске везе са ветеранима из Котор Вароша и Сокобање су учвршћене након овог турнира, а искрено се надам да су наши спортски пријатељи из Републике Српске понијели лијепе успомене из Апатина“, истакао је Јерковић.

20190406_214129

Предсједник Удружења спортских ветерана из Сокобање Горан Франкуловић је уручио поклоне представницима екипа, начелнику општине Котор Варош Зденку Сакану и архијерејском намјеснику которварошком Миленку Нарићу, који су присуствовали „Братским сусретима“ у Апатину.

Драго нам је што су браћа из Котор Вароша дошла у пуном саставу, изузетно су организовани и на тај начин показују озбиљност у свим сегментима, а наредно дружење заказујемо у Сокобањи од 22. до 26. маја“, нагласио је Франкуловић.

Которварошани и овај пут носе лијепе успомене из Апатина и Сомбора, два града гдје се осјећају као код своје куће, а то је прије свега заслуга изузетних људи који његују овакву врсту дружења у нади да ће трајати још дуго година.