Тријумф Сакана и Бандовића у спортском риболову


КОТОР ВАРОШ, 21. ЈУНА – Побједник такмичења у лову рибе удицом на пловак на ријеци Врбањи, које је јуче одржано на локалитету градског трга и купалишта “Бјелине” у Котор Варошу, је Зденко Сакан, док је Младен Бандовић из Фоче био најбољи на меморијалном турниру “Флај фишинг такмичарски риболов Војо Вуковић” у Грабовици.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан познат је као страствени риболовац, а овај пут је показао и завидну вјештину на обали Врбање. Друго мјесто у овој категорији освојио је Шефик Ђувелек, а треће Анел Татар.

Mladen Bandovic pobjednik

Младен Бандовић је у конкуренцији десет такмичара тријумфовао у флајфишингу у Грабовици, док су друго и треће мјесто освојили су домаћи риболовци Лазо Кучук и Сенад Фифић.

Код млађих узрасних категорија прво мјесто освојила је Милица Томић, док су друго мјесто подијелиле Катарина Кучук и Јована Јовичић. Код дјечака први је био Немања Поповић, другопласирани Матеј Лукић, а трећи Андреј Гламочак.

Najuspjesniji omladinci

Предсједник Спортско-риболовног друштва /СРД/ „Котор Варош“ Самир Скопљак је наујспјешнијим појединцима уручио награде и признања.

Протеклог викенда смо порибљавањем обогатили рибљи фонд у ријеци Врбањи, њеним притокама Крушевици, Цврцкој и Јакотини. Овом приликом апелујем на суграђане да заједно сачувамо рибу коју смо пустили у ријеке и тиме допринесемо генералном очувању природе“, рекао је Скопљак.

Ucesnici takmicenja

Чланови СРД „Котор Варош“ порибили су ријеку Врбању и њене притоке са 350 килограма млађи поточне пастрмке и 100 килограма поточне пастрмке, те значајном количином младице.