Трка мира прошла кроз Котор Варош


КОТОР ВАРОШ, 10. МАЈА – Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић дочекао је данас у Котор Варошу учеснике “Трке мира” и том приликом истакао да је мир најдрагоцјенија категорија којој сви тежимо.
DSCN4781

Вучановић је тркаче и учеснике “Трке мира” дочекао у дворани средњошколског центра /СШЦ/ “Никола Тесла” и заједно са руководством ове установе послао поруке мира, нагласивши да се младост, међусобна толеранција и суживот свих народа на овим просторима постављају као приоритети.

Изузетно нам је драго што се наша локална заједница укључила у ову манифестацију, јер смо општина која својим активностима даје пуни допринос учвршћивању мира и развијању сарадње међу народима“, истакао је Вучановић.
Ученици СШЦ “Никола Тесла” су овом приликом приредили кратак програм. Вођа европске секције трке мира Дипавајан Ренер уручио је захвалнице за начелника општине Котор Варош Далибора Вучановића и директора средњошколског центра Данијелу Костић.
Координатор “Трке мира” за БиХ Амур Башић рекао је да је циљ ове спортске манифестације повезивање људи, мир, хармонија, јединство и пријатељство међу људима.
DSCN4779

Башић је навео да је овогодишња “Трка мира” почела у фебруару у Португалу, а завршиће се у октобру у Риму.
У том периоду учесници ће, кроз више од 40 земаља, носећи бакљу као симбол мира, претрчати више 24.000 километара.

Након Котор Вароша, трка мира наставиће се даље према Теслићу, Зеници, Сарајеву, а затим преко Горажда упутиће се према Црној Гори.