Уговор о стипендирању

Уговор о стипендирању


Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић потписао је данас са 43 студента уговоре о стипендирању.
Послије првог конкурса додијељене су 43 стипендије студентима који су испуњавали услове. Посебном одлуком начелника општине стипендије су добили студенти прве године студија који су током школовања били ученици генерације, као и ђеца погинулих бораца на основу списка Општинске борачке организације. Стипендије ће износити 100 марака и исплаћиваће се седам мјесеци, а за студенте завршне године студија пола године.
Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић је истакао да ће из буџета општине ове године за стипендирање студената и ђака бити издвојено 60.000 КМ.
“На овај начин желимо да покажемо студентима да локална заједница води рачуна о њима, да је њихово мјесто овђе, те да након завршених студија треба да допринесу развоју наше локалне заједнице”, истакао је Вучановић.
Дајана Јеросимовић је студент прве године Правног Факултета и, како нам је рекла, ова подршка општине у виду стипендије много ће јој значити у њеном даљем студирању.
Иако је била предвиђена дођела 75 стипендија, општина Котор-Варош ће додијелити новац за 98 студената и ђака, а у току је конкурс за дођелу преосталих 40 стипендија за студенте државних Факултета друге и виших година студија који имају стално мјесто пребивалишта на подручју општине.