Укинуте накнаде за рад општинских комисија


КОТОР ВАРОШ, 8. ФЕБРУАРА – Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош усвојили су одлуку коју је предложио начелник општине Котор Варош Зденко Сакан о укидању накнада за рад сталних и повремених радних тијела Скупштине општине.

Средства за ову намјену нису планирана буџетом за 2018. годину и сматрам да је одлука скупштине да овај приједлог усвоји једногласно потпуно исправна“, поручио је Сакан.
DSCN7688
Усвојена је и одлука о вриједности бода за плаћање комуналне накнаде за 2018. годину у износу од 0,004 КМ.

Одборници су једногласно донијели одлуку о утврђивању просјечне коначне грађевинске цијене једног метра квадратног корисне површине стамбеног и пословног простора у износу од 720 КМ за израчунавање висине ренте за градско грађевинско земљиште у 2018. години.
DSCN7684
Пореска стопа за опорезивање непокретности на подручју општине у 2018. години износи 0,06 одсто.

Усвојене су одлуке о изради регулационог плана “Камена кућа 2” Котор Варош и измјени зонинг плана “Топоље”.

Локални парламент је усвојио Програме санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева на подручју општине и уређења градског грађевинског земљишта за ову годину.

Стратегија заштите дјеце од насиља, занемаривања и злостављања на подручју општине за период од 2018 – 2022. године је прошла скупштинску процедуру, а одборници су донијели и рјешење о утврђивању листе стручњака СО Котор Варош.