Уклоњено шибље и растиње на локалитету „Парк природе“


КОТОР ВАРОШ, 8. ФЕБРУАРА – Радници Општинске управе Котор Варош и Територијалне ватрогасне јединице данас су у заједничкој акцији уклонили шибље и растиње на локалитету купалишта Брана, гдје се реализује заједнички пројекат општине Котор Варош и УНДП-а „Парк природе“.

5

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је био иницијатор данашње акције, је рекао да је, након што су успјешно окончани радови на изградњи и асфалтирању стазе на шеталишту „Брана“ у дужини од 170 метара и изградњи степеништа, било неопходно ставити у функцију простор који је био запуштен.

Простор на којем се реализује овај пројекат био је запуштен, али у сарадњи са УНДП-ом успјели смо да ријеку Врбању приближимо нашим мјештанима и додатним садржајима ћемо обогатити простор на купалишту „Брана“, истакао је Сакан и додао да је ово једна у низу акција чишћења и уређења простора, које ће се реализовати до почетка љетне сезоне.

6

Према његовим ријечима, уређењем стаза и купалишта учињени су први кораци, али је неопходно додатно направити садржаје и уредити просторе у којима би грађани и грађанке могли боравити, због чега је изградња „Парка природе“ код купалишта „Брана“ изузетно важан пројекат.

3