Урађена подна глазура у Парохијској сали у Забрђу


КОТОР ВАРОШ, 16. ЈУЛА – У порти Храма Светог великомученика кнеза Лазара у Забрђу данас су окончани радови на извођењу подне глазуре, у објекту који ће бити намијењен првенствено потребама Српске православне цркве, али и потребама мјештана Забрђа.

1

Вриједне руке радника фирме „Гаврић глазуре“ су урадиле оно што је било неопходно да овај вјерски објекат постане мјесто окупљања парохијана овог краја.

Примарни циљ саме парохије и вјерског живота у Забрђу је да се изгради једна сала како би се тај духовни и вјерски живот подигао на једну вишу степеницу.

Започели смо уз Божију помоћ изградњу црквене сале, која ће служити члановима наше парохије. Надам се да ћемо је уз учешће вјерног народа и свих људи добре воље и завршити, како би мјештани имали разлога да више цијене село у којем живе, да се боре за њега и остају у њему“, рекао је архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић и додао да сви пројекти крећу од дубоке вјере и добре воље и да је важно да има оних који нису заборавили задужбинарство, јер такве ствари остају заувијек, сљедећим покољењима.

2

Архијерејски намјесник которварошки Нарић се захвалио људима добре воље из фирме „Глазуре Гаврић“, који су и овога пута показали да су привржени цркви и својим дјелима доприносе унапређењу вјерског живота.

Поносни само што је овај храм подигнут у част Светог великомученика кнеза Лазара и што се приводи крају изградња Парохијске сале, на задовољство мјештана Забрђа и општине Котор Варош“, поручили су из фирме „Глазуе Гаврић“.

3