Усвојен приједлог буџета за 2016. годину


КОТОР ВАРОШ, 31. ДЕЦЕМБРА – Скупштина општине Котор Варош усвојила је приједлог одлуке о буџету за 2016. годину у износу од 7.950.000 КМ, што је за 4,74 одсто више од овогодишњег буџета.

DSCN4091
Приједлогом буџета планирано је повећање прихода од ПДВ-а у износу од 308.800 КМ и повећања прихода пореза на имовину у износу од 178.200 КМ.
Одборници су усвојили одлуку о измијени дијела Регулационог плана „Спортек“ Котор Варош и именовању Савјета за праћење израде регулационог плана „Камена кућа“ Котор Варош.
Каменолом у Стислама је одређен као локација за уништавање неексплодираних убојних средстава и мина, а сагласност на ову одлуку дала је Републичка управа Цивилне заштите РС.
Одборници су донијели одлуку да Републички завод за заштиту културно-историјског наслијеђа изради Елаборат за валоризацију културно-историјског и природног насљеђа општине Котор Варош.
Усвојени су извјештаји о раду начелника и општинске управе за прошлу годину, као и извјештаји о извршењу буџета и раду ЈУ Дјечији вртић „Лариса Шугић“ за 2014. годину.
Данашња сједница локалног парламента почела је минутом ћутања у знак сјећања на недвано преминулог замјеника начелника општине Котор Варош Марка Зељковића.