Усвојен статут и пословник општине

Усвојен статут и пословник општине


На данашњој 13. редовној сједници Скупштине општине Котор Варош одборници су већином гласова усвојили Статут општине, а једногласно Пословник о раду Скупштине.

Одборници Скупштине општине Котор Варош су усвојили одлуку о кабловској канализацији за комуникационе каблове и системе којом се прописује да инвеститори кабловске канализације прије отпочињања градње треба да посједују уговор са општином којим се регулишу међусобна права и обавезе инвеститора и општине, при чему су инвеститори обавезни да плате цијену која износи 0,80 марака годишње по метру у периоду од 10 година, након чега изграђена канализација постаје власништво општине.

Усвојен је годишњи план утрошка намјенских средстава од накнаде по основу продаје шумских, дрвних сортимената за 2014. годину, јер по новом закону о шумама јединице локалне самоуправе су дужне да донесу наведени план. План је донесен у износу од 750.000 марака и тај износ је планиран буџетом на приходовној страни.

Позитивно су оцијењени Рад Центра за социјални рад за 2013. годину са Финансијским показатељима и Установе за прво полугодиште са Финансијским извјештајем о пословању ЈУ Дјечији вртић “Лариса Шугић”

Једногласно је усвојена Локална волонтерска политика у којој су деФинисане приоритене области, а успостављањем волонтерског савјета биће омогућено повезивање волонтера и организатора волонтерских акција.

Tакође, усвојена је инФормација о спровођењу Одлуке о санитарно – хигијенским мјерама у 2013. години.