Ускоро асфалтирање пута Котор Варош – Кнежево


КОТОР ВАРОШ, 29. СЕПТЕМБРА – Припремни радови се приводе крају и већ наредне седмице почеће асфалтирање прве дионице пута Котор Варош – Кнежево у дужини од седам километара, рекао је министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић приликом обиласка дионице пута Котор Варош – Кнежево у мјесту Соколине.

DSCN7078

Министар Трнинић је изразио задовољство динамиком радова на регионалном путу и подсјетио да ће након завршетка свих радова грађани двије локалне заједнице добити један модеран пут који ће повезивати Котор Варош и Кнежево.

Мали проблем представља чињеница да се стари пут преклапа са изградњом нове дионице, али по ријечима извођача радова саобраћај ће се одвијати несметано и са асфалтерским радовима ће се кренути сљедеће седмице“, истакао је Трнинић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је нагласио значај завршетка изградње овог регионалног пута, који ће олакшати живот становништву двије општине, али и допринијети њиховом развоју.

Много становника Кнежева ради у Котор Варошу и изградњом пута биће олакшано њихово свакодневно путовање. Пола пута између ове двије општине је асфалтирано, а друга половина је макадам“, рекао је Сакан и додао да ће изградњом пута двије општине бити снажније повезане и самим тим подстакнут њихов развој.

DSCN7085

Сакан је подсјетио да је градња регионалног пута веома важна са аспекта развоја привреде обје општине.

Значајан дио радне снаге из Кнежева запослен је у которварошким фабрикама. Поред тога, поједине фирме из наше општине отварају погоне у Кнежеву. Због тога је потребно што прије завршити изградњу овог пута, јер би то оживјело двије општине, али и још јаче их повезало“, закључио је Сакан.

Министар Трнинић и начелник Сакан су разговарали и о модернизацији три километра М-4 пута у Котор Варошу, односно постављању новог асфалта, јер је пројекат санације и реконструкције градске водоводне мреже и проширење канализационе мреже завршен.

Такође, договорено је да се након прибављања документације и рјешавања имовинских проблема санирају и два моста у Мјесној заједници Шипраге, преко којих се одвија теретни саобраћај.