Успостављен аутобуски саобраћај према Липљу


КОТОР ВАРОШ, 15. СЕПТЕМБРА – Мјештани насеља Липље у которварошкој општини, који су 15 дана били “одсјечени” од градског језгра, од понедјељка, 21. септембра, поново ће моћи да користе услуге локалног превозника који саобраћа на линији Липље – Котор Варош.
DSCN3847
Проблем је ријешен након разговора мјештана са начелником општине Котор Варош Далибором Вучановићем.

Од понедјељка ће мјештани Липља три пута седмично моћи да користе услуге локалног превозника, а самим тим ће бити успостављена саобраћајна комуникација са овом мјесном заједницом“, рекао је Вучановић.

У току су завршни преговори да поново профункционише аутобуска линија према Ваганима, а због оштећења пута на дионици према Крушеву Брду још је на снази обустава аутобуског саобраћаја према овој мјесној заједници.

У предузећу “Превоз Голуб”, које обавља превоз лица у линијском саобраћају по регистрованим редовима вожње на свим локалним линијама на подручју општине Котор Варош, истичу да је повећан број полазака према Бањалуци због великог броја ђака и студената који похађају наставу у овом граду.

Са 19 свакодневних полазака из Котор Вароша према Бањалуци омогућили смо несметан превоз за укупно 250 средњошколаца и студената са подручја општине, а из највеће Мјесне заједнице Масловаре око 200 ученика користи наше услуге кроз 15 редовних полазака“, рекао је руководилац у овом предузећу Милан Шкорић.

Већина радника са подручја општине користи линије овог превозника, што говори о томе да је обезбијеђена одговарајућа покривеност града, а из предузећа “Превоз Голуб” поручују путницима да се унапријед упознају о реду вожње према свим дестинацијама.