Утврђена стопа непокретности од 0,06 одсто

Утврђена стопа непокретности од 0,06 одсто


КОТОР ВАРОШ, 27. ДЕЦЕМБРА – Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош су на данашњем засједању донијели одлуку о утврђивању пореске стопе непокретности на подручју општине у 2019. години у износу од 0,06 одсто.

Висина вриједности непокретности за потребе утврђивања пореза на непокретности у 2019. години је остала иста као на прошлогодишњем нивоу.

Усвојени су Програм рада СО и Пословник о допуни Пословника о раду СО Котор Варош.

DSCN8727

Одборници су донијели одлуку о усвајању Регулационих планова „Брегови 1“ и „Камена кућа 2“ Котор Варош, а једногласно је усвојена и методологија за унапређење рада мјесних заједница.

Именована су четири вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду (Срђан Ћорић), Одјељења за општу управу (Славен Момић), Одјељења за просторно уређење (Борис Марковић) и Одјељења за стамбено-комуналне послове (Слободан Гелић).

DSCN8729

Извјештај о раду начелника општине и општинске управе за 2017. годину, као и о раду Туристичке организације општине Котор Варош су добили потребну већину гласова, док извјештај о раду Агенције за локални економски развој са финансијским показатељима за 2017. годину није усвојен.