Ученици из Котор Вароша дио “Ритма Европе”


КОТОР ВАРОШ, 20. МАРТА – На највећем дјечијем и омладинском музичком такмичењу “Ритам Европе” Котор Варош ће представљати пјевачи Анђела Петрушић, Николина Пејић и Саша Ждерић, али и плесачице Лара Вишњић, Лара Андријевић и Данка Ђукић, саопштено је на данашњем састанку са родитељима, представницима општинске управе и овог музичког фестивала.

Шеф протокола и организације “Ритма Европе” Лазар Веселиновић захвалио је општинској управи што се одлучила на сарадњу.

Почињемо за седам дана са пробама, а припреме ће трајати до септембра када ћемо имати и промотивне активности – фотографисање, снимање тизера, спотова и друго. Ако дозволи епидемиолошка ситуација овогодишњи фестивал ће бити одржан у Лопарама, општини која је на прошлогодишњем такмичењу освојила прво мјесто“, рекао је Срни Веселиновић.

Sastanak sa roditeljima 1

Он је додао да ће одабрани такмичари имати прилику да током пет мјесеци раде сваке недјеље и да свој таленат за пјевање и плес усавршавају са тренерима гласа и умјетничким директорима сценског перформанса програма “Ритам Европе”.

Веселиновић је подсјетио да ће дјеца имати прилику да се појаве на Радио-телевизији Републике Српске која ће директно преносити овај највећи дјечији програм у Европи.

Учесници су дјеца из 14 градова и општина Републике Српске у живом телевизијском преносу на РТРС-у који је наш стратешки партнер за наредне четири године у овом дијелу Европе. Дјеца ће пјевати и играти, а побједник ће путовати у земљу коју представља“, закључио је Веселиновић.

Sastanak sa roditeljima 4

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да је општина пружила пуну подршку талентованој дјеци из ове локалне заједнице.

Ми смо ту да пружимо логистичку подршку и надам се да ће нас наши представници достојно репрезентовати и освјетлати образ Котор Вароша“, поручио је Сакан.

Међународно музичко такмичење “Ритам Европе” одржава се већ 12 година уз подршку амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела.

Lazar Veselinović i načelnik Zdenko Sakan