У азил за псе у Прњавору смјештено пет луталица из Котор Вароша


КОТОР ВАРОШ, 20. АПРИЛА – Хигијенски сервис за напуштене животиње “Јава” из Прњавора данас је под надзором Комуналне полиције Котор Варош у редовној акцији уклонио са которварошких улица пет паса луталица, који су транспортовани до прихватилишта за псе у Прњавору.

Овлашћени сервис “Јава” ангажовала је општина Котор Варош ради спровођења поступка законитог уклањања паса луталица са јавних површина на подручју општине.

goran-malijevic

Шеф Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију Горан Малијевић рекао је да је учестала појава паса луталица створила несигурност код становника, првенствено ђака.

Осим агресивности, коју пси луталице често испољавају, постоји и санитарни ризик када је ријеч о појави заразних болести“, навео је Малијевић и додао да ће Комунална полиција наставити са овим активностима.

Малијевић је апеловао да грађани чувају кућне љубимце и пријаве надлежним службама евентуалну нову појаву паса луталица.

У прихватилишту за псе у Прњавору на животињама се примјењују све мјере ветеринарске здравствене заштите, обезбјеђује им се храна, као и удомљавање.