У Котор Варошу промовисана школа унутрашњих послова


КОТОР ВАРОШ, 15. МАРТА – Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас су ученицима другог разреда Средњошколског центра “Никола Тесла” из Котор Вароша презентовали план и програм рада Средње школе унутрашњих послова.

Командир Полицијске станице Котор Варош Драган Божичковић рекао је да је све направљено како би се полицијски садржаји приближили потенцијалним кандидатима.

Циљ ових активности јесте да се ученици кроз непосредни разговор упознају са условима које морају испуњавати да би уписали средњу школу унутрашњих послова, али и да се упознају и са другим детаљима, системом школовања у Средњој школи унутрашњих послова“, истакао је Божичковић.

3

Према његовим ријечима, промоција је постигла циљ, а средњошколци су упознати са опусом рада људи од закона.

Кроз едукацију и образовање до будућег кадра и плаве униформе, то је циљ промоције средње школе унутрашњих послова и по завршетку загарантован је посао, али и прилика за даљу специјализацију. У служби грађана, спречавању криминала и спровођењу закона, то ће бити основне водиље будућих полицијаца након завршетка средње школе унутрашњих послова“, поручио је Божичковић.

Милан Балаћ, инспектор у Управи за полицијско образовање МУП-а Републике Српске, позвао је средњошколце да упишу Средњу школу унутрашњих послова јер тако бирају професију која помаже и штити људе, а имају и прилику да напредују.

Основни циљ је да се ученици упознају о садржајима који их очекују приликом уписа у нашу средњу школу, шта могу очекивати током школовања, које критеријуме треба да испуњавају приликом уписа, као и да их упознамо какве дужности и обавезе их очекују као будуће полицијске службенике. Средња школа унутрашњих послова је специфичан облик школовања, интернатски тип, а поред тога што ће полазници сигурно бити запослени у Министарству унутрашњих послова, могу да се баве другим спортовима и борилачким вјештинама, као и да се даље стручно усавршавају посебно у области правних наука“, нагласио је Балаћ.

5

Балаћ је још додао да само јака, организована и школована полиција може бити гарант даљег опстанка на овим просторима.