У понедјељак инфо-сесија о значају енергетске ефиксаности

У понедјељак инфо-сесија о значају енергетске ефиксаности


КОТОР ВАРОШ, 6. ДЕЦЕМБРА – У оквиру пројекта „Декарбонизација стамбеног сектора“ у Котор Варошу ће 11. децембра 2023. године у 10.30 часова бити одржана информативна сесија посвећена енергетској ефикасности у стамбеном сектору, намијењена грађанима, потенцијално заинтересованим привредницима и запосленим у органима локалне управе.

Ова инфо-сесија има за циљ подизање свијести грађана и грађанки о значају енергетске ефикасности, смањења емисије штетних гасова, као и о цијелом низу позитивних ефеката на друштво које са собом доносе иницијативе и инвестиције уложене у одрживи развој.

Наша општина се поносно убраја међу 36 јединица локалне самоуправе у Босни и Херцеговини које су потписале Споразума градоначелника за климу и енергију, као и усвојиле Акционе планове одрживог управљања енергијом и прилагођавања климатским променама (Sustainable Energy and Climate Action Plan – SECAP).

На инфо сесији ће бити представљени резултати студија заједно с финансијским механизмима развијеним за наш град унутар овог пројекта.

Такође, биће истакнуте бројне предности енергетске ефикасности, како за домаћинства, тако и за заједницу у цјелини, укључујући очување околине, побољшање здравља, смањење потрошње енергије, остваривање уштеда и отварање зелених радних мјеста.

Позивају се сви заинтересовани, укључујући представнике заједница етажних власника и пружаоце услуга, да искористе ову прилику и својим присуством допринесу обликовању будућих активности и приоритета за изградњу одрживијег стамбеног сектора.