У суботу акција чишћења и уређења града


КОТОР ВАРОШ, 5. АПРИЛА – Прољећна акција чишћења и уређења града и сађења цвијећа под називом „За љепши и чистији Котор Варош“ биће одржана у суботу 9. априла са почетком у 08.00 часова.

IMG-b1b70d0091ac7f30c99438d6be9ffa1c-V

Акцију организује Општинска управа у сарадњи са Комуналним предузећем „Бобас”, а организатори су апеловали на грађане, предузећа и установе да се укључе како би заједно учинили град чистим и уређеним.

Циљ акције је да буде прикупљено што више крупног отпада, старих ствари и другог отпада који угрожава нашу животну средину. На основу одлуке о комуналном реду сва предузећа, установе и грађани имају обавезу да учествују у прољећној акцији чишћења и уређења улица ужег градског језгра, јавних површина, личних дворишта и окућница“, рекао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Он је позвао запослене у јавним предузећима и установама, представнике невладиних организација и удружења грађана, спортских клубова, ученике и просвјетне раднике основних и средњих образовних установа да дају свој допринос у мјесечној акцији уређења и чишћења града, јер је период до Дана општине предвиђен за овакве акције.

IMG-d2805dccd8e9ed8a5d7b1ed0afe708a5-V

План је да сви уређују свој животни простор. Акценат ће бити стављен на шеталишта, уређење обала Врбање, затим на уређење насеља Брегови, градског трга, ужег градског језгра и јавних површина“, истакао је Сакан и додао да се овом акцијом подиже свијест грађана о значају чисте и уређене животне средине.