У суботу почиње акција чишћења и уређења града


КОТОР ВАРОШ, 6. АПРИЛА – Прољећна акција чишћења и уређења града под називом „За љепши и чистији Котор Варош“ биће одржана од 10. до 17. априла ове године.

Акцију организује општинска управа у сарадњи са Комуналним предузећем „Бобас”, а организатори су апеловали на грађане, предузећа и установе да се укључе како би заједно учинили град чистим и уређеним.

akcija 1

Циљ акције је да буде прикупљено што више крупног отпада, старих ствари и другог отпада који угрожава нашу животну средину. На основу одлуке о комуналном реду сва предузећа, установе и грађани имају обавезу да учествују у прољећној акцији чишћења и уређења улица ужег градског језгра, јавних површина, личних дворишта и окућница“, рекао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Он је позвао запослене у јавним предузећима и установама, представнике невладиних организација и удружења грађана, спортских клубова, ученике и просвјетне раднике основних и средњих образовних установа да дају свој допринос у седмодневној акцији уређења и чишћења града, која почиње у суботу у 08.00 часова.

akcija 2

План је да сви уређују свој животни простор. Акценат ће бити стављен на шеталиште и уређење обала Врбање од купалишта Бјелине до купалишта Брана, затим на уређење насеља Брегови, градског трга, ужег градског језгра и јавних површина“, истакао је Сакан и додао да се овом акцијом подиже свијест грађана о значају чисте и уређене животне средине.