У уторак /11. јуни/ обиљежавање 32 године од оснивања Которварошке бригаде


КОТОР ВАРОШ, 6. ЈУНА – У Котор Варошу ће у уторак, 11. јуна, бити обиљежене 32 године од формирања Прве лаке которварошке пјешадијске бригаде Војске Републике Српске, чијих је 109 припадника дало живот за слободу српског народа и одбрану Српске.

У 10.00 часова ће архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић служити парастос погинулим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату, а након тога ће бројне делегације положити цвијеће на централно спомен-обиљежје у Котор Варошу.

Биће ово прилика да се евоцирају успомене на ратни пут Которварошке бригаде, која је учествовала на которварошком, влашићком, посавском, маглајском и теслићком ратишту.

Delegacija opštine

Предсједник општинске Борачке организације Миладин Савановић рекао је да је ова бригада заслужила да буде најважнији дио сјећања на вријеме када се оружјем бранила слобода.

Которварошка лака пјешадијска бригада имала је изузетан значај у судбоносним временима, јер је заштитила српски народ и помогла стварању Републике Српске, а настала је из потребе српског народа за одбраном“, истакао је Савановић.

Он је подсјетио да је 109 припадника Которварошке бригаде погинуло у одбрамбено-отаџбинском рату, а 363 борца су теже или лакше рањена.

Позивам све демобилисане борце, ратне војне инвалиде и породице погинулих, несталих и умрлих бораца да присуствују парастосу и свечаној академији како бисмо заједнички обиљежили овај датум“, поручио је Савановић.