Фолклорни ансамбл Котор Варош одржао годишњи концерт


КОТОР ВАРОШ, 26. ДЕЦЕМБРА – Которварошки фолклорни ансамбл одржао је годишњи концерт за суграђане и све пријатеље овог колектива који су пружили подршку овом ансамблу у овој календарској години.

Folklor 1

Најмлађи чланови су одиграли народне игре “Игра коло”, “Дивна дивна” и “Дуње ранке”, те два кола “Ходалицу” и “Прођи Миле”.

Которварошкој публици у кино-сали представили су се чланови средње извођачке групе са тачкама “Ајде поведи весело коло” и “Игре из Србије”, док су одрасли чланови извели “Игре из Пчиње” и “Игре са Грмеча”.

Посебно занимљив је био наступ младих хармоникаша Дамјана Дрљаче и Николе Полетана.

Folklor 3

Настојали смо да Новогодишње празнике увеличамо игром и пјесмом. Овај наш предпразнични концерт је поклон за све Которварошане, којима се захваљујемо на подршци“, истакла је предсједник ансамбла Котор Варош Санела Поповић.

Поповићева је уручила захвалнице појединцима и колективима који су помогли одлазак ансамбла у Грчку. Програм су употпунили и чланови Хармоникашког ансамбла “Жубор”, а захваљујући ангажману руководства фолклорног ансамбла “Котор Варош” обезбијеђени су новогодишњи пакетићи за 31 најмлађег члана овог ансамбла.