Хуманитарни концерт за Живковиће


КОТОР ВАРОШ, 10. НОВЕМБРА – У которварошкој кино сали одржан је хуманитарни концерт за трочлану породицу Живковић из Челинца, чија је мајка Петра недавно настрадала у поплавама. Донацијама добрих људи купљена је кућа за Данијелу, Николину и Бојана, коју је неопходно опремити прије зимских дана.

Porodica Zivkovic

Потресна прича о Данијели која се изборила за старатељство над братом и сестром, ујединила је људе великог срца и хуманитарне организације, захвљајући којима су млади Живковићи за непуна два мјесеца прикупили новац и купили кућу. Концерт у Котор Варошу је имао за циљ да се прикупе финансијска средства за уређење ентеријера куће.
По ријечима Данијеле, најстаријег члана породице Живковић, прикупљена финансијска средства ће бити усмјерена за набавку ламината и керамике.

Почели смо са санацијом куће и планирамо да до почетка зиме ријешимо проблем гријања, како би имали нормалне услове за живот“, истакла је Данијела.

Ово је други концерт који је организовао челиначки Центар за културу, физичку културу, образовање и информисање. Овога пута у сарадњи са которварошким културним Центром.

Како нам је рекла Дијана Марјановић, директорка Центра за културу, физичку културу, образовање и информисање Челинац, биће неопходна додатна помоћ хуманих људи како би ова породица прије зиме у потпуности уселила у нови објекат.

Задовољни смо прикупљеним износом, али апелујем на све људе добре воље да се укључе у ову акцију како би ова трочлана породица санирала кућу“, додала је Марјановићева.
Zubor
На концерту су учествовали дјевојачки и хармоникашки ансамбл “Жубор” из Котор Вароша, етно група “Дукат” , дјечији ансамбл културно умјетничког друштва “Милош Дујић”, КУД “Младост” из Брезичана и хармоникаши из Старе Дубраве.