Чедо Комљеновић на челу Агенције за локални економски развој


КОТОР ВАРОШ, 19. ФЕБРУАРА – Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош су на данашњем засједању смијенили Предрага Тешића са мјеста вршиоца дужности директора Агенције за локални економски развој.

У образложењу стоји да су разлози за доношење одлуке неусвајање извјештаја о раду и незадовољство радом директора, као и период трајања именовања за вршиоца дужности.

Умјесто Тешића на мјесто вршиоца дужности директора Агенције за локални економски развој општине Котор Варош именован је Чедо Комљеновић /СДС/.

Одборници локалног парламента су донијели одлуку о вриједности бода за плаћање комуналне накнаде за 2019. годину у износу од 0,004 КМ, док је просјечна грађевинска цијена за израчунавање висине ренте за градско грађевинско земљиште 720 КМ.

DSCN8844

За рад политичких странак у текућој години из буџета општине биће издвојено 35.000 КМ, а за рад савјета мјесних заједница 10.000 КМ.

Скупштина је усвојила програме чишћења и одржавања јавних асфалтних и зелених површина на градском и на подручју мјесних заједница, програм уређења градског грађевинског земљишта и програм санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева за 2019. годину.

Именовани су савјети за праћење израде измјене Регулационих планова „Спортек“ и „Рипиште-Баре“.

DSCN8847

За предједника Одбора за жалбе општине Котор Варош именована је Зорица Микић-Ћосић, док су за чланове изабрани Недељко Гламочак и Вукан Шелвер.

Умјесто Биљане Ђукић, досадашњег члана Управног одбора општинске Туристичке организације, именована је Војка Бунић.