Шест паса луталица смјештено у азил у Прњавору

Шест паса луталица смјештено у азил у Прњавору


КОТОР ВАРОШ, 28. АВГУСТА – Шест паса луталица са которварошких улица данас је транспортовано до прихватилишта у Прњавору.

У прихватилишту за псе у Прњавору животиње имају ветеринарске прегледе и храну.

Акцију је извршио хигијенски сервис за напуштене животиње “Јава”, под надзором општинске Комуналне полиције.

Општина Котор Варош ангажовала је овлаштени сервис “Јава” ради спровођења поступка законитог уклањања паса луталица са јавних површина.

Psi

Шеф општинског Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију Горан Малијевић рекао је да је учестала појава паса луталица створила несигурност код становника, првенствено ђака, те да је данашња акција спроведена у циљу безбједности дјеце пред почетак нове школске године.

Осим агресивности, коју пси луталице често испољавају, постоји и санитарни ризик када је ријеч о појави заразних болести“, навео је Малијевић и додао да ће Комунална полиција наставити са овим активностима.

Он је указао да проблем представљају пси које грађани остављају по граду, због чега ће надлежне службе више пажње посветити откривању и кажњавању таквих лица, као и оних који кућне љубимце пуштају да шетају градом без пратње.

Малијевић је истакао да је за ову намјену општина Котор Варош издвојила знатно више средстава из овогодишњег буџета и апеловао да грађани пријаве надлежним службама евентуалну нову појаву паса луталица.