„Шмизле“ одушевиле Которварошане

„Шмизле“ одушевиле Которварошане


КОТОР ВАРОШ, 7. ОКТОБРА – У оквиру „Варош феста“ синоћ су се домаћој публици представили чланови Градског казалишта младих из Витеза са представом „Шмизле – женски бенд“ редитеља Бруне Гребенара.

Smizle 2

У представи, чији је аутор текста Мирољуб Недовић, глуме Берна Мишковић, Ана Марос, Мирна Матковић, Ивона Матошевић, Франка Матић, Антонела Лукић, Лорена Лукић и Петар Пејовић.
Прича говори о шест жена различитог карактера, којима је једина заједничка тачка – жеља да се оснује женски бенд. Радња је смјештена у стару кафану на ивици пропасти чија власница жели да заједно са кумом преуреди локал и пронађу дјевојке за бенд.
„Тада почиње заплет и главна забава за гледаоце, долази до спајања шест потпуно различитих типова и карактера. Заплети и сукоби карактера ових шест жена унутар представе, стварају мноштво освјежавајућих и комичних ситуација, тако да сви који су присуствовали, сигурно су за вријеме представе заборавили на све бриге данашњице и препустили се „Шмизлама““, истиче редитељ Бруно Гребенар.
Млади глумци из Витеза су блистали те оставили снажан утисак на публику, а њихово извођење још импресивнијим чини податак да на гостовања иду без екипе иза сцене.
Представа “Шмизле” ове године је освојила више награда на међународном фестивалу позоришта Дардас у Суботици, прво мјесто на 13. фестивалу средњошколског драмског стваралаштва БиХ и награду публике на Фестивалу позоришта “Аплауз 05” у Бањалуци.
Први Фестивал омладинских позоришта наставља се вечерас наступом Позоришта младих из Бања Луке, које ће извести фарсу „Пут У Лили Пут“ аутора Огњена Богдановића.