Штета од поплава 2.422.000 КМ


КОТОР ВАРОШ, 2. ЈУЛА – Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош су на данашњем засједању усвојили извјештај о штетама од мајских поплава које су причињене на подручју општине.

Комисије на терену су констатовале да је укупна штета 2.422.000 КМ, а највећа оштећења су на путној инфраструктури (1.064.000 КМ) и стамбеним објектима (598.000 КМ).

Усвојен је консолидован извјештај о извршењу буџета за прошлу годину и измјена Одлуке о усвајању Плана капиталних инвестиција за период од 2019. до 2023. године.

DSCN9349

Одборници локалног парламента су усвојили извјештаје о раду Центра за социјални рад, ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“, Ватрогасног друштва и Туристичке организације за прошлу годину, док потребну већину гласова нису добили извјештаји о раду ЈУ Народна библиотека и Агенције за локални економски развој општине Котор Варош.

Усвојене су информације о раду Правобранилаштва Републике Српске, остваривању права бораца, ратних војних инвалида и погинулих бораца, субвенцијама у пољопривреди, стању у области запошљавања, раду невладиног сектора, раду управних и надзорних одбора у установама и предузећима чији је оснивач Скупштина општине, условима и начину кориштења уличне расвјете и о спровођењу Одлуке о условима и начину кориштења јавних паркиралишта на ужем градском подручју за прошлу годину.

Констатовано је да је стање безбједности на подручју општине за прошлу годину задовољавајуће.