Јавни позив за бањску рехабилитацију у 2024. години


КОТОР ВАРОШ, 5. АПРИЛА – Министарство рада и борачко-инвалидске заштите расписало је Јавни позив за подношење захтјева ради упућивања ратних војних инвалида, чланова породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и жртава ратне тортуре у бањско-климатске здравствене установе.

За кориснике из Котор Вароша овогодишњим пројектом бањске рехабилитације предвиђено је 12 мјеста. На Јавни позив имају право да се пријаве РВИ од 1. до 10. категорије инвалидитета, чланови породица погинулих бораца и жртве ратне тортуре које остварују мјесечна новчана примања, а којима је бањска рехабилитација неопходна за наставак лијечења и опоравка“, појаснио је Обренко Пуцаревић, начелник Одјељења за општу управу.

Obrenko Pucarević

Право на бањску рехабилитацију у 2024. години немају лица која су то право користили по Пројекту бањске рехабилитације министарства у протекле три године, као и РВИ – ампутирци и параплегичари који су бањску рехабилитацију користили путем Фонда здравственог осигурања Републике Српске у истом периоду, у складу са правилником Фонда.

Пуцаревић је навео да је јавни позив отворен од 2. до 16.априла и да се пријаве подносе у Шалтер сали општине Котор Варош, гдје је заинтересованима омогућен и увид у комплетан текст јавног позива.