Јавни позив за помоћ социјално угроженим незапосленим борцима


КОТОР ВАРОШ, 5. АПРИЛА – Министарство рада и борачко-инвалиудске заштите Републике Српске расписало је јавни позив за материјалну помоћ за социјално угрожене незапослене борце.

На јавни позив, који траје до 2. маја, моћи ће да се пријаве у општинским и градским одјељењима за борачко-инвалидску заштиту сви незапослени демобилисани борци од прве до пете категорије који су социјално угрожени, до 60 година старости.

Одмах по обради свих приспјелих захтјева Влада ће утврдити начин на који ће се помоћи најугроженијим борачким категоријама, а ресорно министарство ће израдити социјалну карту свих оних који испуне услове за пријаву на јавни позив.

Ресорно министарство је за самозапошљавање предвидјело три милиона КМ, али се испоставило да је за ове намјене потребно 14 милиона КМ, због чега је Влада приступила измјени Акционог плана запошљавања и самозапошљавања.

Кроз овај Јавни позив Борачка организација Републике Српске ће тачно знати колико има бораца у стању социјалне потребе у Републици Српској, а израда социјалне карте је државни посао у равни са пописом становништва за могуће кориснике ових права.

У Републици Српској има око 206.000 категоризованих бораца, те око 9.000 активних тражиоца посла.

Јавни позив и Захтјев можете пронаћи у рубрици Јавни позиви.