Једногласна подршка раду општинске Борачке организације


КОТОР ВАРОШ, 3. ЈУНА – На данашњој редовној годишњој сједници Скупштине Борачке организације Котор Варош исказана је подршка раду те организације и једногласно подржан изјештај о раду за протеклу годину.

Делегати су једногласно усвојили и приједлог програма плана рада општинске Борачке организације за 2024. годину, као и финансијски план за ову годину.

2

Предсједник Борачке организације општине Котор Варош Миладин Савановић је напоменуо да је у прошлој години исплаћена 61 новчана помоћ за потребе социјално-угрожених и породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, демобилисаних и тешко болесних бораца са подручја општине.

У сарадњи са општином успјели смо да санирамо централно спомен-обиљежје погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рата у Котор Варошу. По завршетку изградње црквене сале и у Мјесној заједници Забрђе планирана је изградња спомен-обиљежја“, рекао је Савановић и додао да је планирано у овој години и уређење спомен-обиљежја на Васиљевића Брду.

3

Он је истакао да није изостала ни подршка Борачке организације Републике Српске која, такође, у континуитету ради на побољшању положаја борачких категорија у друштву.

Према његовим ријечима, општинска Борачка организација наставиће да његује традицију обиљежавања важних датума из Одбрамбено-отаџбинског рата уз захвалност борцима који су дали своје животе за нашу Републику Српску.

5

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан се на крају сједнице обратио делегатима исказавши поштовање онима који су највише дали за стварање Републике Српске, њиховим породицама, ратним инвалидима, као и свим демобилисаним борцима Војске Републике Српске.