Џудисти Сара Марић и Јован Сердар најбољи спортисти Котор Вароша


КОТОР ВАРОШ, 9. ФЕБРУАРА – Најбољи спортиста општине Котор Варош у прошлој години је члан Џудо клуба “Котор Варош” Јован Сердар, а најбоља спортисткиња џудисткиња Сара Марић, саопштено је вечерас на 30. манифестацији “Избор најбољих спортиста Котор Вароша”.

Сердар је вицешампион Републике Српске за млађе сениоре у категорији до 73 килограма и трећи у БиХ. Највреднија медаља је она коју је освојио на Балканском првенству у Турској, бронза златног сјаја, јер је у одлучујућој борби остварио кључну побједу и екипно је БиХ заузела треће мјесто.

Najbolji sportisti i načelnik

Сара Марић је носилац мајсторског црног појаса 1. дан. Прошлу годину ће памтити као једну од насјупсјешнијих, јер је апсолутна шампонка Републике Српске и БиХ у категоријама млађе сениорке и сениорке.

Поред сјајних резултата на домаћој сцени издвајам и бронзану медаљу на Европском купу за сениорке у Сарајеву, бронзу појединачно на Балканском првенству за млађе сениорке у Турској и бронзу екипно за репрезентацију БиХ“, истакла је Марићева, која по броју освојених медаља спада у ред најквалитетнијих спортисткиња у богатој историји Котор Вароша.

Najbolji perspektivni sportisti

Међу десет најбољих изабрани су још кошаркаш Стефан Поповић, фудбалер Бобан Јошић, футсалер Милко Бабић, одбојкашица Дајана Каламанда, стонотенисер Ђорђе Кучук, каратиста Милан Гајанин, рукометаш Бојан Марковић и шахиста Сергеј Молчанов.

Најбољи мушки спортски колектив је Рукометни клуб “Котор Варош”, док је најбоља женска екипа млади састав Карате клуба “Ипон”.

Тренер Џудо клуба “Младост” Борислав Богданић је понио епитет најуспјешнијег тренера у 2023. години.

Najbolji trener

Најбољи спортски радник је Милорад Савановић, мајстор каратеа и тренер млађих селекција у Карате клубу “Ипон”.

Најперспективнији спортисти Котор Вароша су рукометаш Давид Главаш и стонотенисерка Ена Зембић.

Каратиста Вања Кршић, фудбалер Тодор Чолић, одбојкашица Жана Кнежевић, џудисткиња Ања Смиљић и стонотенисерка Катарина Кучук су проглашени најбољим младим спортистима општине Котор Варош.

Награда за најбољег спортисту из Основне школе припала је џудисткињи Ањи Смиљић, побједнику републичког такмичења на Малим олимпијским играма, док је из Средњошколског центра “Никола Тесла” епитет најбољег понио фудбалер Саша Бјелошевић.

Najbolji sportisti MOI

Награде најуспјешнијим спортистима уручио је начелник Котор Вароша Зденко Сакан, који је истакао да су спортисти и спортски радници најбољи амбасадори ове општине.

Котор Варош је поносан на своје спортисте и спортске раднике који су своју општину представљали на најбољи могући начин. Као начелник могу обећати да ћемо наставити да пружамо подршку спортистима и спортским колективима како би им обезбиједили што боље услове за рад, али и друге видове помоћи за врхунске и перспективне спортисте“, рекао је Сакан.

Najbolji sportski radnik

Манифестацију “Избор најбољих спортиста Котор Вароша” организовали су Општинска управа и которварошки Центар за културу, спорт и информисање.

Najuspješnije ekipe