Тријумф пекаре “Алекса” у Котор Варошу


КОТОР ВАРОШ, 23. ЈУНА – У финалном сусрету 49. традиционалног турнира у малом фудбалу „Котор Варош 2016“ пекара „Алекса“ из Кнежева је голом Драгана Верића савладала прошлогодишњег побједника пекару „Обеликс“ и тако први пут освојила овај престижни турнир.

DSC_1801
DSC_1800
DSC_1810
DSC_1765
DSC_1763
DSC_1662

Са 6 постигнутих голова најбољи стријелац у сениорској конкуренцији је Огњен Ђаковић (пекара „Обеликс“), док су голман Зоран Станивуковић и Драган Верић, чланови побједничке екипе, понијели епитет најбољег голмана и играча турнира.
Ово је пета година да долазимо на турнир у Котор Варошу и тек сада смо успјели освојити прво мјесто. Све похвале иду на рачун организатора, који је ову манифестацију подигао на највиши ниво“, рекао је најбољи појединац турнира Драган Верић.
У конкуренцији предузећа и јавних установа прво мјесто је освојила општина „Котор Варош“, која је у финалу послије бољег извођења казнених удараца побиједила фаворита турнира екипу „Спортека“.
Титула најбољег стријелца у овој категорији је припала Сандију Бехарићу (Спортек), најуспешнији голман је Милорад Савановић (општина Котор Варош), док је Енис Мушановић (Спортек) понио епитет најбољег играча.
Турнир је имао хуманитарни карактер, а захваљујући публици, Организационом одбору, општинској организацији Црвеног крста и удружењу „Цариград“ сакупљено је 2000 марака за лијечење 15-годишњег Стефана Мајсторовића из Котор Вароша, који је облио од леукемије, а након операције у Београду скупља снагу за нове животне побједе.
У Стефаново име се захваљујем свима који му пружају помоћ и храбре га са истраје у борби са тешком болешћу. Посебно ме импресионирао гест Саше Петровића и људи из „Цариграда“, који су подржали ову хуманитарну акцију“, рекао је Стефанов брат Дарко Мајсторовић.
Пехаре, дипломе и новчане награде најуспјешнијим екипама и појединцима су уручили чланови организационог одбора и представници привредних субјеката који су подржали ову манифестацију.
На турниру, који су успјешно организовали општина Котор Варош и ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“, су учествовале 44 екипе у 4 узрасне категорије. Завршној вечери на игралишту Радничког унивезитета је присуствовало око 1.500 гледалаца, а одлично су свој посао обавиле судије ПФС Бања Лука Ратко Кунић, Немања Алексић и Владан Тодоровић.

ПЕКАРА АЛЕКСА – СОЗ 1:1 (пен. 2:1)
ПЕКАРА ОБЕЛИКС – ПДП 3:2
СПОРТЕК 1 – ОПШТИНА КОТОР ВАРОШ 1:1 (пен. 2:4)
ПЕКАРА АЛЕКСА – ПЕКАРА ОБЕЛИКС 1:0