Промовисан роман "Солунска 28" Нелета Карајлића

Промовисан роман “Солунска 28” Нелета Карајлића


КОТОР ВАРОШ, 25. АПРИЛА – Писац и музичар Ненад Јанковић, познатији као др Неле Карајлић, представио је вечерас у кино-сали у Котор Варошу свој роман “Солунска 28”.

Карајлић је истакао да је ова његова књига хронологија догађаја једне породице у Београду током 20. вијека, која је због обимног материјала подијељена на три дијела.

DSCN9205

Ја сам одувијек био пасионирани читалац и желио сам да сагледам ту људску драму и све оно што се дешава са нама и око нас у посљедњих стотину година и то из свих углова: из угла једног обичног Београђанина, једног аустријског војника, из угла једног словеначког бизнисмена те једног Босанца и једног Херцеговца и одакле год да гледам покушавам да пронађем једну посебну визуру“, рекао је Карајлић.

Он је појаснио да је мотивацију за роман нашао када је прије 26 година дошао у Београд са породицом и 250 марака у џепу тражећи да изнајми стан, те сазнао да је дијелом власник куће на Дорћолу у Солунској 28.

DSCN9208

Прича је углавом фикција и оно што дијели мене са мојим главним јунацима јесте презиме, а ово остало су измишљене приче о укућанима, али је тешко доказати да се нису догодиле“, навео је Карајлић.

Промоцију књиге, коју је објавила београдска “Лагуна”, организовала је Народна библиотека Котор Варош.