Уведена редовна одбрана од поплава

Уведена редовна одбрана од поплава


КОТОР ВАРОШ, 13. МАЈА – У Котор Варошу је уведена редовна одбрана од поплава, јер је ниво ријеке Врбање достигао коту за њено увођење, рекао је начелник ове општине Зденко Сакан након састанка Штаба за ванредне ситуације.

Сакан, који је предводио састанак, рекао је да је тренутно стање на подручју општине Котор Варош редовно, а да је циљ састанка био да све општинске службе буду припремљене да правовремено дјелују у ситуацији која би могла да услиједи.

Поручујем становништву да је за сада уведена редовна одбрана од поплава, те да смо предузели све неопходне оперативне мјере, како би евентуални пораст нивоа ријека потпуно спремно дочекали“, истакао је Сакан.

По његовим ријечима набујала Врбања највеће проблеме ствара у насељу Товладић, гдје су мјештани упозорени на могућност поплава и правовремено су заштитили своје објекте.

У појединим мјесним заједницама постоје проблеми са доставом хране и нестанком сигнала фиксне и мобилне телефоније, али дежурне екипе су на терену и раде на рјешавању тих проблема“, нагласио је Сакан и додао да је уредно снабдијевање електричном енергијом и водом за пиће на подручју општине.

DSCN9241

Он је додао да је данас разговарано о оперативним стварима у складу са којима Комунално предузеће /КП/ “Бобас”, Дом здравља “Свети Пантелејмон”, “Електродистрибуција”, Ватрогасно друштво и Полицијска станица треба да обаве свој дио посла када је ријеч о редовној одбрани од поплава.

Вишенамјенска екипа Црвеног крста и општинске екипе су непрестано на терену, а уведено је и даноноћно дежурство у канцеларији штаба Цивилне заштите.

Из општинског Штаба за ванредне ситуације су поручили да све службе раде свој посао и да ће од нивоа падавина зависити да ли ће бити уведено ванредно стање.