Одржан музички фестивал “Трак енд рол”


КОТОР ВАРОШ, 4. АВГУСТА – На Градском тргу у Котор Варошу синоћ је одржан четврти музички фестивал “Трак енд рол”, чији су циљеви промоција идеја мира, толеранције, љубави и јачање омладинског активизма.

На фестивалу су наступила еминентна музичка имена из региона, а највећу пажњу привукло је учешће кантаутора и репера из Србије Марка Шелића – Марчела.

Велики број посјетилаца и одлична атмосфера показују да је овај фестивал оправдао очекивања нас музичара, али и организатора, јер су уложили максимум напора да ово буде сјајна ноћ“, поручио је Шелић.

FQ3P1986

Током дана одржана је и јавна дебата младих са Марком Шелићем – Марчелом, на којој се говорило о идејама мира, музичког и умјетничког развоја, сарадњи младих и значају преузимања одговорности за културна, политичка, економска и друга важна питања.

Предсједник Удружења младих “Херој” Ђорђе Бојић је истакао да су квалитетни извођачи направили одличну атмосферу и забаву, те да су бројни Которварошани и посјетиоци из сусједних општина показали да воле ову врсту музике.

У времену бујања шунда на музичкој и културној сцени овакви догађаји имају огроман значај како би понудили квалитетну алтернативу“, истакао је Бојић.

FQ3P1153

Поред Марчела на фестивалу су још наступили “Напети трио”, виртуозни бањалучки рок састав “Фјужна пруга” и октет састављен од добро познатих музичара из “Рок симфоније”.

Фестивал је организовало Удружење младих “Херој” из Котор Вароша, у сарадњи са УСАИД-ом, ЦРС /Цатхолиц Релеиф Сервицес/ и “ПРО-Будућност”.

Подршку у организацији фестивала, који је одржан у оквиру Которварошког културног љета, су пружили општина Котор Варош и “Центар за културу, спорт и информисање”.