Почела са радом нова гинекологија


КОТОР ВАРОШ, 28. АВГУСТА – У которварошком Дому здравља “Свети Пантелејмон” почела је да ради нова гинекологија која је, заједно са лабораторијом, реновирана средствима Владе Републике Српске од 250.000 КМ.

Директор Дома здравља Владимир Бибић подсјетио је да је приликом прошлогодишње посјете Котор Варошу тадашње премијерке Српске Жељке Цвијановић и министра финансија Зорана Тегелтије договорено да грађевинским радовима буду обухваћени лабораторија и гинекологија.

Уз помоћ Владе Српске гинекологија је у потпуности адаптирана, што подразумијева комплетне грађевинске радове. Дом здравља је из властитих средстава купио нови намјештај и дио опреме. Захваљујући овој инвестицији имаћемо боље услове за пацијенте који користе услуге наше гинекологије, а посебно ме радује да ће труднице имати могућност прегледа и вођења трудноће путем новог савременог ултразвучног апарата и у потпуно новим условима“, рекао је Бибић и додао да је ултразвучни апарат донирала которварошка фабрика обуће “Спортек”.

Ginekologija 1

Према његовим ријечима, и у наредном периоду радиће се на обнављању опреме и адаптацији објеката.

Послије реконструкције и отварања нове лабораторије и гинекологије радићемо на адаптацији стоматологије која је смјештена у дотрајалом објекту, а предстоји нам и набавка нове опреме. Реализацијом ових пројеката добићемо репрезентативан објекат на понос свих наших суграђана“, поручио је Бибић.

Он је нагласио да се инвестиције реализују без кредитних задужења и да, упркос великим улагањима, све обавезе према запосленима и држави измирују на вријеме.