Привредни амбијент се мора одржати

Привредни амбијент се мора одржати


КОТОР ВАРОШ, 23. МАРТА – Републички Штаб за ванредне ситуације је предузео одређене мјере у циљу ублажавања посљедица утицаја вируса корона на привреду Републике Српске.

У Котор Варошу, али и у цијелој Републици Српској, су одлуком републичког Штаба затворени угоститељски објекти из разлога што је ријеч о јавним објектима, а циљ ове мјере је да смањи број контаката и могућност преношења вируса корона.

Из истог разлога забрањена су и сва јавна окупљања.

Међутим, живот не може и не смије стати, а привредни амбијент се мора одржати у овим околностима“, закључак је Републичког штаба који се примјењује у свим локалним заједницама.

Из тог разлога општински Штаб за ванредне ситуације Котор Варош обавјештава грађане да привредни субјекти и јавни превоз на подручју општине несметано раде, али уз поштовање препоручених мјера од стране општинског и републичког Штаба и послодаваца.

DSCN7297

Сви привредни субјекти су дезинфековали просторије за рад, појачали мјере хигијене, а радници се придржавају свих упутстава и само они могу боравити у наведеним просторијама.

Одлука о евентуалном затварању фабрика и привредних субјеката који запошљавају већи број радника је искључива надлежност Републичког штаба за ванредне ситуације.

Неопходно је да сви будемо свјесни тренутне ситуације и да је због вируса корона смањена привредна активност, а евентуално затварање фабрика би значајан број радника оставило без посла и довело их у стање социјалне потребе.

Такође, ниједна фабрика у региону није затворена, управо из разлога што су људи од струке процијенили да би таква одлука изазвала привредни колапс.

Из општинског Штаба за ванредне ситуације су позвали још једном грађане да се придржавају свих донесених мјера и да се понашају одговорно према себи и другима, те да на друштвеним мрежама не износе дезинформације и непровјерене вијести.