У функцији карантин за смјештај лица


КОТОР ВАРОШ, 3. АПРИЛА – У Котор Варошу је данас стављен у функцију карантин у хотелу “Свети Петар”, који ће служити за смјештај особа која крше одлуке о изолацији и за лица која прођу здравствене процедуре у карантинима на граничним прелазима и одлуком Републичког штаба буду упућена у карантине у својим локалним заједницама.

Карантин располаже са око 80 кревета и у њему је од данас смјештено десет лица, која су под полицијском пратњом упућена из карантина са граничних прелаза у матичну општину.

Претходно су поменутим лицима љекари узимали брис и контролисали температуру, а након што се објаве резултати тестирања поступак је сљедећи: лица за која је утврђено присуство вируса корона превозе се на лијечење у Бањалуку, а лица за која је утврђено да немају нови вирус упућују се у општинске карантине, свако у своју локалну заједницу.

IMG-06f504ffdd3f0d90711700cb0149d63b-V

Которварошани у карантину остају 14 дана након чега ће уз љекарско увјерење моћи да га напусте и иду кући уколико љекарски налаз буде негативан“, саопштили су из Општинског штаба за ванредне ситуације.

Из Штаба су позвали све грађане да остану код куће и да о мјерама које се спроводе обавијесте пријатеље, родбину и познанике који планирају долазак преко граничних прелаза у нашу локалну заједницу.

У Котор Варошу је укупно пет лица заражено вирусом корона, 234 особе су у изолацији, а 35 лица је изашло из кућне изолације. Укупно је до сада 235 особа изашло из изолације.