Девет обољелих, мјере забране продужене до 27. априла


КОТОР ВАРОШ, 13. АПРИЛА – У Котор Варошу је девет лица заражено вирусом корона, под здравственим надзором су 64 особе, а у карантину тренутно борави десет лица.

Такође, врше се континуирана тестирања особа које су биле у најближем контакту са посљедњим обољелим лицима.

Општински штаб за ванредне ситуације у Котор Варошу продужио је превентивне мјере за још 14 дана с циљем спречавања ширења вируса корона.

Командант општинског Штаба за ванредне ситуације Зденко Сакан истакао је да ће све превентивне мјере бити продужене до 27. априла, а односе се на рад свих угоститељских објеката, фризерских и козметичких салона, салона љепоте, свадбених салона, фитнес центара, дјечијих играоницама, приватних стоматолошких амбуланти, приређивача игара на срећу, спортских организација и школа спорта, као и на сва јавна окупљања.

Радно вријеме трговина је од понедјељка до суботе од 7 до 16 часова, док се недјељом у потпуности забрањује њихов рад.

Ограничава се рад од 7 до 15 часова од понедјељка до суботе трговинским објектима (пољопривредне апотеке, трговине бијелом техником, водоматеријалом и санитаријама, грађевинским материјалом, ауто дијеловима, дијеловима за пољопривредне машине, сточне хране, електроматеријалом, керамиком и боја и лакова, трговине са козметичком робом, салони и производња намјештаја и столарије, цвјећаре, златаре, књижаре и бутици), тржницама на велико, тржницама на мало (пијаце) и сточним пијацама.

Из штаба за ванредне ситуације су позвали све Которварошане да задрже дисциплину и истрају у спровођењу мјера и препорука, како се са доласком топлијег времена не би погоршала епидемиолошка ситуација, те да се за вријеме васкршњих празника максимално придржавају мјера које се односе на социјални контакт и ношења заштитне опреме.