Откривена спомен-плоча палим борцима у Ћорковићима


КОТОР ВАРОШ, 5. ОКТОБРА – У селу Ћорковићи је откривена спомен-плоча шесторици палих бораца Војске Републике Српске, који су бранећи своја огњишта изгубили живот у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату.

Парастос за погинуле српске борце је служио протонамјесник имљанске парохије Горан Сукур, који је уједно обавио и освећење спомен-плоче.

У присуству чланова породица погинулих бораца и мјештана овог краја вијенце су положили начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и предсједник општинске Борачке организације Миладин Савановић.

IMG-3465fc03d2d9204dc463fde47d876243-V

Савановић је истакао да је општинска Борачка организација израдила спомен-плочу желећи да се одужи овим јунацима и да њихова имена отргне од заборава.

Ако наша генерација ова мјеста заборави, историја ће заборавити њих, а тиме и нас који смо имали обавезу према њима и њиховим породицама. Спомен-плоча остаје као сјећање које посвећујемо нашим саборцима“, истакао је Савановић и захвалио се руководству општине на безрезервној подршци.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да би се сваке године на овај датум морали окупљати у што већем броју како би била одата почаст жртавама и не би била заборављена оваква дешавања.

Спомен-плоча је израђена на иницијативу Борачке организације Котор Варош, а уз помоћ локалне заједнице.