Сакан обишао градилишта у Забрђу и Рипишту


КОТОР ВАРОШ, 10. НОВЕМБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан обишао је данас градилиште у улици Владике Николаја Велимировића у насељу Рипиште, гдје су у току завршни радови на изградњи канализационе мреже.

Ријеч је о пројекту вриједном 146.000 КМ, који заједнички финансирају општина Котор Варош и извођач радова Комунално предузеће /КП/ „Бобас“.

Реализацијом овог пројекта ријешиће се вишегодишњи проблем непостојања канализационе мреже и стварања нормалних услова за живот 65 домаћинстава овог краја“, рекао је Сакан.

Kanalizacija Ripište 5

Канализациона мрежа је претходно урађена у Видовданској и у улици Николе Пашића.

У току су радови на изградњи секундарне водоводне мреже у мјесној заједници Забрђе, а за чију намјену је из општинског буџета издвојено 25.400 КМ.

Vodovod Zabrđe 2

У оквиру пројекта биће изведени грађевински радови на полагању четири крака водоводне мреже у укупној дужини око 1.300 метара.

Око 100 домаћинстава у мјесној заједници Забрђе обухваћено је пројектом прикључења на систем водоснабдијевања. Очекивани завршетак радова на пуштању система у рад се очекује до краја новембра, након чега слиједи прикључење домаћинстава на водоводну мрежу“, нагласио је Сакан.

Vodovod Zabrđe 6