Конституисан локални парламент

Конституисан локални парламент


КОТОР ВАРОШ, 5. ЈАНУАРА – На данашњој конститутивној сједници Скупштине општине Котор Варош за предсједника је у новом сазиву изабран Абид Ковачић из СДА, док ће потпредсједник у наредне четири године бити Јеленко Васиљевић из ПДП-а.

Ковачић је изразио задовољство због брзог и ефикасног рада током првог скупштинског засједања и наду да ће, без обзира на политичке разлике, позитиван дух превладати у будућем заједничком раду.

Послове замјеника начелника општине и даље ће обављати Младен Тривуновић, а за вршиоца дужности секретара Скупштине општине изабрана је Снежана Мирковић.

Polaganje zakletve načelnika i zamjenika načelnika

На сједници су именовани и вршиоци дужности начелника одјељења Општинске управе – за општу управу Обренко Пуцаревић, за финансије Виолета Каламанда, за стамбено-комуналне послове Далиборка Каламанда, за просторно уређење Борис Марковић, за друштвене дјелатности Немања Панић, за привреду Срђан Ћорић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да је данашња сједница протекла у коректној атмосфери, као и да жели да вјерује да ће одборници радити у општем интересу свих грађана.

И даље ћемо ову општину водити путем напретка и развоја, поштено, одговорно и коректно“, поручио је Сакан.

Одборници локалног парламента су усвојили буџет за 2021. годину у износу од 9.220.000 КМ, као и Одлуку о његовом извршењу.

Једногласно је усвојена Одлука о Урбанистичком плану општине Котор Варош.

Skupštinsko rukovodstvo

Сједницу су, прије избора скупштинског руководства, водили Ибрахим Палић, као најстарији одборник, Немања Кнежевић и Александар Лујић, као најмлађи одборници.

Скупштина општине Котор Варош има 27 одборника – осам из СДС-а, по шест из ПДП-а и СНСД-а, три из СДА, два из СП-а и по један из Демоса и Уједињене Српске.