Котлићијада у Котор Варошу окупила 96 екипа

Котлићијада у Котор Варошу окупила 96 екипа


КОТОР ВАРОШ, 5. ЈУЛА – На купалишту Бјелине у Котор Варошу јуче је одржана традиционална котлићијада на којој је учествовало 96 екипа из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Словеније, Италије и Аустрије.

Најбољу рибљу чорбу припремила је екипа “Лука” из Шипрага, друга је била екипа “Усоре”, а трећепласирани су били чланови екипе “Чемерница” из Кнежева.

Према оцјени жирија, најбољу ловачку чорбу припремили су чланови екипе Мото клуба “Орлови” из Котор Вароша, друго мјесто припало је екипи Јавне установе Дјечији вртић “Лариса Шугић” из Котор Вароша, а треће екипи Одбојкашког клуба “Котор Варош”.

Najbolja ribolovacka

Члан побједничке екипе Слободан Марић рекао је да је за освојено прво мјесто заслужна комплетна екипа која је за припрему котлића одабрала провјерено месо уз неколико тајних састојака.

Ово је, без дилеме, најбоље организована котлићијада у региону, а уз то и врло посјећена, што само говори да смо у јакој конкуренцији освојили вриједно прво мјесто“, истакао је Марић.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан изразио је задовољство због великог броја учесника манифестације која је одржана након једногодишње паузе узроковане вирусом корона.

Ово је 12. котлићијада коју организујемо и сваке године је све масовнија. Радује нас присуство великог броја учесника из сусједних градова, али из иностранства, као и чињеница да је у ревијалном дијелу наступило више од 10 екипа“, рекао је Сакан.

Kotlicijada 2

Пехаре, дипломе и робне награде најуспјешнијим екипама уручили су начелник општине Зденко Сакан и његов замјеник Младен Тривуновић.

Которварошку котлићијаду организовала је општина у сарадњи са Туристичком организацијом Котор Вароша.