У школским клупама 154 првачића

У школским клупама 154 првачића


КОТОР ВАРОШ, 1. СЕПТЕМБРА – У централној Основној школи „Свети Сава“, њеним подручним одјељењима у Врбањцима, Забрђу и Присоју, и у подручним школама у Масловарама и Шипрагама у нову школску годину уписано су 154 првачића, што је за седам ученика више него прошле године.

У централној основној школи „Свети Сава“ у Котор Варошу и подручним школама извршене су неопходне припреме за почетак наставе.

Директор школе Душан Петрушић рекао је Срни да је број уписаних првачића /101/ у централној школи већи у односу на претходну школску годину.

Ове године имамо четири више уписана првачића у централној основној школи, а сви они су распоређени у четири одјељења”, додао је Петрушић.

IMG-628a13eaf6f300e9d81e52439cb87721-V

Настава у новој школској години почела је данас у три централне основне школе – Котор Варош, Масловаре, Шипраге.

Осим што смо дезинфиковали све просторије, обезбиједили смо све услове у свим школским објектима да буду опскрбљени дезинфекционим средствима и да буду појачане мјере хигијене. Изазов је велики пред нама, али ако будемо поштовали, сви заједно прописане мјере имаћемо смањен ризик од оболијевања”, нагласио је Петрушић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан честитао је данас свим которварошким ученицима почетак нове школске године, а првачићима, по традицији, уручио пригодне поклоне.

Pokloni za prvačiće

Сакан је посебно пожелио првачићима да успјешно савладају све препреке које током школовања буду имали и да се лијепо друже, поручивши да ће Општинска управа учинити све на стварању што бољих услова у школама.

Начелник Сакан и његов замјеник Младен Тривуновић поклонили су директору Основне школе „Свети Сава“ Душану Петрушићу два телевизора, која ће бити кориштена за разредну наставу у подручним одјељењима у Забрђу и Врбањцима.

Од 162 ученика који су завршили девети разред у свим школама, њих 92 наставиће школовање у Средњошколском центру „Никола Тесла“ у овом граду.

Televizori za školu

Захваљујући сарадњи са ресорним министарством и ове године ће бесплатне уџбенике добити ученици од првог до четвртог разреда, затим ученици побједници републичких такмичења у школској 2020/2021. години, као сви ученици од трећег до деветог разреда основних школа који су треће и наредно по рођењу дијете из породица са троје и више дјеце.