Потписан уговор о домаћинству такмичења „Ритам Европе“


КОТОР ВАРОШ, 3. ФЕБРУАРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан потписао је са представницима дјечијег музичког фестивала „Ритам Европе“ уговор о одржавању овог такмичења, чији ће домаћин сљедеће године бити ова локална заједница.

„Ритам Европе“, највеће дјечије музичко такмичење, се у Републици Српској одржава већ неколико година.

Прошлогодишњи побједници Анђела Петрушић, Николина Пејић и Саша Ждерић, уз плесачице Лару Вишњић, Лару Андријевић и Данку Ђукић довели су ово такмичење у своју општину, која ће 2022. године бити домаћин дјечијим представницима општина и градова из цијеле Републике Српске.

Данас смо потписали уговор који се тиче организационих питања за сљедећу годину. У нашу општину ће долазити дјеца из других средина из Републике Српске, да се припремају. Ако ова ситуација са вирусом корона буде повољна, овдје ће да се одржи финално такмичење. Ово је несумњиво значајан догађај који афирмише младе таленте, без обзира на то да ли живе у некој већој или малој средини. Ми смо захвални нашим представницима који су на најбољи начин промовисали нашу локалну заједницу“, рекао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Potpis ugovora 1

Директор такмичења „Ритам Европе“ Давид Макевић је нагласио да на овој манифестацији могу да учествују основци и средњошколци, а укључене су двије секције, плеса и пјевања.

Ово је један од показатеља да мање општине имају могућност да један национални пројекат доведу у своје локалне средине и на тај начин подстакну младе таленте да на непрофитабилан начин профитирају, кроз знање и стицање нових вјештина. На овај начин локалне заједнице препознају младе таленте да подржавају управо оне најмлађе“, поручио је Макевић.

У претходној години „Ритам Европе“ окупио је представнике 15 општина и градова у Републици Српској, а дјеци је пружио могућност да буду дио једног великог и успјешног европског пројекта.