Јавни позив у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“


КОТОР ВАРОШ, 15. ФЕБРУАРА – Директни позив за подношење приједлога пројеката у партнерским мјесним заједницама је једна од активности у оквиру друге фазе пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, којег проводи УНДП у Босни и Херцеговини, а финансирају Владе Швајцарске и Шведске. Циљ пројекта, чија друга фаза траје од 2020-2024. године јесте унапређење квалитета живота грађана и грађанки БиХ кроз оснажене, родно одговорне мјесне заједнице (МЗ), које потпомажу њихов активан ангажман у јавном животу и представљају примјер добре праксе локалних самоуправа у чијем фокусу су људи и демократске промјене на локалном нивоу.

У оквиру МЗ пројекта су предвиђена средства за финансијску подршку приоритетима предложеним од стране партнерских мјесних заједница, који су дефинисани на форумима грађана и грађанки, а у складу са развојним стратегијама јединица локалне самоуправе (ЈЛС). Реализација приоритетних пројеката у партнерским мјесним заједницама ће се суфинансирати средствима Пројекта и буџетским средствима ЈЛС.

Циљ овог директног позива је подршка реализацији локалних приоритета у пет партнерских мјесних заједница: Котор Варош, Масловаре, Липље, Шипраге и Вагани.

Електронска верзија цијелог пакета пријавне документације може се наћи у рубрици Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини.