За пројекте младих 15.940 КМ


КОТОР ВАРОШ, 14. АПРИЛА – Омладинска банка ће у наредна три мјесеца финансирати реализацију осам пројеката и два микробизниса неформалних група младих са подручја општине Котор Варош и један микробизнис.

Ријеч је о пројектима који ће директно или индиректно утицати на побољшавање положаја младих, а биће реализовани у градском подручју и у мјесним заједницама.

Жељко Пауковић, директор програма Фондације “Мозаик”, у чијем саставу је Омладинска банка, истакао је да је укупна вриједност осам пројекта и два микробизниса 15.940 КМ, које су заједнички обезбиједили општина Котор Варош /7.290 КМ/ и Фондација “Мозаик” /8.650 КМ/, а неформалне групе младих су обезбиједиле додатна средства мобилизацијом локалних ресурса /6.770 КМ/.

Projekti 1

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је рекао да се реализацијом ових пројеката наставља успјешна сарадња са Омладинском банком.

Реализацијом поменутих пројеката помажемо младима да буду активнији и да волонтерским ангажовањем покажу да су ресурс који заслужује подршку. Радује ме њихова велика заинтересованост и зато смо издвојили додатна средства за пројекте који ће бити реализовани“, закључио је Сакан.

У мјесној заједници Котор Варош планирана је реализација пројекта “Четврта конвенција младих у Котор Варошу”, који има за циљ да окупи и презентује успјешне младе Которварошане и на тај начин им пружи подршку и мотивише друге на успјехе у својим областима.

Projekti 3

Реализацијом пројекта “Развој рекреативних активности на подручју општине Котор Варош” ријешиће се проблем недостатка спортско-рекреативних активности за младе.

У оквиру пројекта “Савремена учионица”, која би била опремљена савременим наставним средствима, створили би се бољи услови за рад ученика и професора.

“Часови бесплатне правне помоћи/савјета/” је пројекат који има за циљ да пружи грађанима општине Котор Варош, а и шире, бесплатне правне савјете за остваривање својих грађанских и политичких права.

“Свијет воли побједнике” је пројекат који ће допринијети развоју локалне заједнице кроз стварање бољих услова за здраво одрастање најмлађих.

Projekti 9

“Љетна Школа Гитаре” подразумијева организовање часова основа гитаре за младе од 6 до 18 година у периоду од маја до аугуста.

Пројектом “Водопад Скакавац у срцу природе” млади волонтери имају намјеру да изградњом вањског мобилијара /клупе и табле/ омогуће угоднији приступ једној од атрактивнијих локација на подручју општине.

“Опремање трим кабинета” је пројекат којим ће се, набавком нове опреме, створити бољи услови за вјежбање и тренинг младих Которварошана.

Микробизнисе ће реализовати Жаклина Јотановић и Драгана Јошић, које ће отворити фризерски салон и бутик дјечије опреме.