Потписани уговори о финансирању десет пројеката

Потписани уговори о финансирању десет пројеката


КОТОР ВАРОШ, 24. МАЈА – Начелник општине Котор Вароша Зденко Сакан и представници организација цивилног друштва и невладиних организација потписали су данас уговоре о реализацији десет пројектних приједлога за које је општина издвојила 10.000 КМ из буџета.

Сви пројекти су подржани са идентичним износом средстава у вриједности од 1.000 КМ.

IMG-4fc3c783dbd8a8338a508853c3b08eb6-V

Удружењу грађана „Центар за обнову и развој села” Крушево Брдо су одобрена средства за реализацију пројекта „Подршка организацији традиционалног збора Млада недјеља“.

Планинарско друштво „Механизам“ ће реализовати пројекат „Наставак уређења дворишта планинарског дома Грабовачка ријека“, док ће Удружење жена „Венера“ одобрена средства искористити за опремање канцеларије.

Удружење грађана „Центар за европске интеграције Републике Српске“ ће радити на уређењу корита ријеке Дубоке у мјесној заједници Грабовица, фудбалски ветерани Котор Вароша ће промовисати спорт и рекреацију у оквиру пројекта „Важнији си ако помажеш“, док ће Омладински центар „Пета страна свијета“ радити на стварању и побољшању услова за дјецу и омладину.

IMG-46b7f4e8b941a616175f0958f2c58265-V

Бригу о уређењу излетишта Узломац ће водити чланови Удружења грађана „Змајевац“ из Савића, црвенокрсташи ће организовати љетни камп подмлатка Црвеног крста „Товладић 2022“, за Кућу радости су одобрена средства како би се пружила подршка дјеци са потешкоћама у развоју, а Удружењу грађана „Срећа“ из Ободника за пројекат „Удружене жене за љепшу животну средину“.