Пјешачили 400 километара да би се поклонили Светом Василију Острошком


КОТОР ВАРОШ, 30. СЕПТЕМБРА – Которварошани Драган Тривуновић и Бојан Петрушић су након седам и по дана пјешачења и пређених 400 километара стигли јутрос у манастир Острог, гдје су се помолили и поклонили моштима чудотворца Светог Василија Острошког.

Которварошани истичу да су пјешачили дневно око 50 километара са тешком опремом и да су на путу имали многобројна искушења, али су уз добивени благослов и вјеру у своју снагу издржали све напоре.

Одлучио сам се да трећи пут кренем на ходочашће. Као сто сам рекао и првог пута жеља ми је да ово постане традиција. Захвалан сам Богу на свему сто ми је дао, највише на своја три анђела, а ово искушење смо Петрушић и ја намијенили за оздрављење наших пријатеља Марка Вујовића из Невесиња и нашег суграђанина Блажена Савановића“, истакао је Тривуновић.

Ostrog 1

Он је похвалио свог колегу Бојана Петрушића, који је први пут кренуо на ходочашће, али је сва искушења са којима се сусрео издржао јуначки снагом вјере и ума.

Петрушић каже да му је циљ био да дође на свето мјесто и поклони се моштима чудотворца Светог Василија Острошког, без обзира на физичке и умне потешкоће.

Уз помоћ молитви све препреке су нестајале, а тијело се оснажило и добијало неку посебну благодат. Пјешачили смо некад и до 17 сати дневно, без обзира на временске услове. Киша, вјетар и сунце непрестано су се смјењивали. Проблем су нам представљали и руксаци тешки око 20 килограма, али и терен, који је био врло захтјеван и непредвидив“, нагласио је Петрушић.

Ostrog 3

По његовим ријечима ово је за њега једно ново искуство, гдје је спознао самог себе, учврстио вјеру у господа Бога, отклонио своје страхове и несигурности, а духовно и умно оснажио.

По доласку на светињу благодат коју сам осјетио била је посебна, али и испреплетана различитим емоцијама. Надам се да ћу ускоро опет поћи на неко слично путовање“, закључио је Петрушић.

Ostrog 4

Они су се захвалили свима који су им пружали подршку на овом путу и пожелили су њима и њиховим породицама благослов од Господа.