Освештана нова зграда општине Котор Варош


КОТОР ВАРОШ, 24. НОВЕМБРА – Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић и протонамјесник Дамир Врховац освештали су данас просторије нове зграде општине Котор Варош, која ће званично бити отворена у понедјељак у 11.00 часова.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић је рекао да је ово репрезентативни објекат, који представља симбол општине.

„Изградњом овакве зграде, која је без сумње симбол општине, створене су претпоставке за успјешнију и дјелотворнију комуникацију са грађанима. Поред чињенице да су вјерски објекти орјентир у свакој локалној заједници и зграда локалне управе биће препознатљива као објекат који остаје будућим генерацијама“, нагласио је Нарић.

Osvećenje 4

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да је актуелно општинско руководство показало да има смјелости, знања, воље и радног полета да реализује пројекат којим ће се, корак по корак, приближавати стандардима и токовима који постоје у савременим европским државама.

Изградњом нове зграде коначно је ријешен вишегодишњи недостатак адекватног простора за општинске службе, које су сада смјештене у неусловним просторима на више различитих локација“, поручио је Сакан.

Osvećenje 5

Реализацијом овог пројекта омогућено је да се органи управе у Котор Варошу смјесте на једном мјесту ради њиховог ефикаснијег рада.