Которварошани трећи на фудбалском турниру у Апатину


КОТОР ВАРОШ, 3. АПРИЛА – Которварошки фудбалски ветерани су протеклог викенда учествовали на „Братским сусретима“ у Апатину, гдје су у конкуренцији пет екипа освојили треће мјесто на турниру у малом фудбалу.

У првом мечу надвисили су ветеране Бршадина резултатом 3:0, док су у другом сусрету поражени од домаћина са 3:1. Са екипом Бачке је одигран неријешен меч (1:1), док су у четвртом дуелу забиљежили тријумф над Сокобањом од 3:0.

Прво мјесто припало је ветеранима Бачке из Ђурђева, док су ветерани из Апатина освојили друго мјесто.

Treće mjesto

Све утакмице су игране у сали Основне школе „Жарко Зрењанин“, а боравак у Апатину которварошки ветерани су искористили да учествују у традиционалној ракијади, гдје је у конкуренцији 20 излагача Душко Васиљевић освојио друго мјесто.

Оно што је најбитније наставили смо његовати традицију дружења са нашом браћом из Србије, али и са колегама из Бршадина код Вуковара. Захваљујемо се домаћинима на гостопримству и чињеници да је наш боравака био обогаћен бројним садржајима“, рекао је Драгиша Јурић, који је примио пехар за треће мјесто.

У име домаћина пехаре и дипломе представницима екипа уручили су Славко Јерковић и Мирослав Лазендић, али и пригодне поклоне за све госте.

Поред дружења уз фудбалску лопту успјели смо размијенити искуства и мишљења из области спорта и рекреације, туризма и екологије, а организовали смо и бизнис форум. Честитао бих момцима из Ђурђева на освојеном првом мјесту, али и свим осталим учесницима на фер и спортској игри, као и добитницима појединачних признања“, истакао је Јерковић и додао да је Котор Варош најбоље представио властиту туристичку понуду.

Odžak 1

Фудбалски ветерани Котор Вароша су на путу за Апатин изузетно срдачно дочекани у Оџаку, гдје их је угостио земљак Мато Лукић.

Средином маја, на позив пријатеља из Саничана, очекује их учешће на ветеранском турниру поводом Дана града Приједора, а 10. јуна ће бити гости на јубилеју 100 година постојања ФК Бачка из Ђурђева.